Bryllup

Huskeliste til bryllup:

Kontakt præsten: Før I bestiller festlokale, så sørg for at datoen er afklaret med præsten. Nikolai kan kontaktes på telefon 61166542


Meld jer ind: For at blive viet i en valgmenighed, skal minimum den ene af jer være medlem af valgmenigheden.


Prøvelsesattest: Bestilles på Borger.dk ved at udfylde en ægteskabserklæring. Præsten skal til samtalen have jeres prøvelsesattest og den må max. være fire måneder gammel den dag, I bliver gift.


Vidner: For at vielsen kan være juridisk gyldig, skal der være to vidner til stede som hører jer sige jeres ja. Vidnernes navne og adresser noteres i kirkebogen.


Navn: Hvis I vil ændre navn i forbindelse med jeres bryllup, skal I ansøge om navneændringen på Borger.dk, Hvis navneændringen skal gælde fra jeres bryllupsdag, skal I senest tre uger i forvejen søge om navneændringen. Det er gratis at ændre navn i op til 6 måneder efter vielsen, såfremt I får fællesnavn.

Traditioner:

Der er massere af traditioner i forbindelse med bryllupper. Det er helt op til jer at beslutte, hvilke I vil følge. Det dog være en god ide at overveje, hvad I ønsker, før familie, venner og præsten begynder at stille spørgsmål:

  • Hvem skal følge bruden op ad kirkegulvet? Eller skal I følges?
  • Hvem skal sidde hvor i kirken?
  • Skal I have ringe på?

Ved et kirkebryllup bekræfter I jeres kærlighed overfor hinanden, overfor Gud og overfor alle, der er tilstede i kirken.


Hvis I i forvejen er blevet borgerligt viede på rådhuset, kan I efterfølgende få en kirkelig velsignelse af ægteskabet.


Der er mange overvejelser når man overvejer et bryllup, men husk: ET kirkebryllup BEHØVER ikke at være ensbetydende med en kæmpe, overdådig og alt for dyr fest. Et kirkebryllup kan foregå på en hvilken som helst dag og i et hvilket som helst størrelsesformat. Udover præsten skal der blot være mindst to vidner til en vielse for at den er juridisk gyldig.


Hvis I vil giftes i valgmenighedskirken, skal I kontakte præsten for at aftale en dato for brylluppet. Præsten vil rådgive om, hvad der skal gøres og hvornår.


Inden brylluppet finder sted, aftaler I en samtale med præsten, og her bedes I medbringe prøvelsesattesten (som på bryllupsdagen ikke må være over 3 måneder gammel). Hvis den ene af jer ikke har dansk statsborgerskab eller ikke er døbt, bedes vedkommende medbringe sin fødselsattest. Derudover skal I medbringe navne og adresser på 2 vidner. Disse behøver ikke være døbt.


Under samtalen vil vi bl.a. også gennemgå indholdet af ritualet, vælge de salmer der skal synges og vi vil også have lejlighed til at tale om de ting, som ligger jer på sinde. Præsten vil også rigtig gerne høre jeres historie og høre jer fortælle lidt om jer selv. Vi skal selvfølgelig også tale om, hvad et ægteskab egentlig er. Hvad er vigtigt for jer?

Bryllup