Du behøver ikke at være medlem for at komme til gudstjenester eller arrangementer i Valgmenighederne. Alle er meget velkomne!
Men vi har vores egen selvstændige økonomi i valgmenigheden, og derfor er vi fuldstændigt afhængige af, at der fortsat er folk, der ønsker at støtte op om kirken. Så hvis du føler dig hjemme i en af Valgmenighederne, er det en rigtig god ting at melde sig ind.
Ved at melde dig ind, bidrager du til valgmenighedens fortsatte beståen og er med til at gøre det muligt at udvikle kirkens liv og aktiviteter.
Hvis du ønsker at blive medlem af en af valgmenighederne, skal du gøre to ting:
For at valgmenighedens kasserer kan beregne, hvor meget du skal betale i medlemsbidrag til valgmenigheden, skal du derefter logge dig ind på din digitale skattemappe og bemyndige valgmenighedens kasserer til at se din skatteattest. Herved får kassereren adgang til at se din skattepligtige indkomst (ikke formueoplysninger!) Oplysningerne behandles strengt fortroligt og anvendes kun til beregning af medlemsbidrag.
Er præsten folkekirkepræst?
Ja, vores præst er ordineret af biskoppen og kan varetage en hvilken som helst gudstjeneste eller kirkelig handling i hele folkekirken. Præsten er desuden også med til møder med de øvrige præster i Slagelse Provsti, og er på alle måder at regne som en ligeværdig partner med de øvrige præster. Det er derfor også muligt at finde Valgmenighedspræsten i en af sognekirkerne en gang imellem, da han også hjælper til, hvis provsten ringer og har behov for hjælp til at få dækket en gudstjeneste eller kirkelig handling.
Hvor kommer pengene til at drive kirke fra?
Vores primære finansiering får vi gennem medlemsbidrag, som svarer til kirkeskatten. Derudover er der dog også nogle engagerede frivillige, som bruger mange timer og energi på at søge fonde. Men uden medlemmernes bidrag kunne vi slet ikke eksistere.
Skal man betale kirkeskat?
Nej, man betaler ikke kirkeskat, som medlem af en valgmenighed, men man betaler et medlemsbidrag, som der til gengæld gives skattefradrag for - derfor er medlemskab også en smule billigere.
Er en valgmenighed en den af folkekirken?
Ja, en valgmenighed er en del af folkekirken. På den måde adskiller vi os fra frimenighederne, som ikke er en del af Folkekirken. Der er altså ikke den store forskel fra os til sognekirkerne - udover at vi nyder en udpræget frihedsgrad, som der ikke er andre steder i Folkekirken.
Er der samme struktur som i folkekirken?
Både ja og nej. I hverdagen ledes kirken af en bestyrelse, men hvert år holder vi generalforsamling, hvor der aflægges beretning og regnskab. Det er også muligt for alle medlemmer, at blive en del af bestyrelsen. I praksis er der dog forskel, da vi i strukturen minder mere om andre frivillige foreninger, hvor der er en meget flad struktur.
skal man være medlem for at komme til arrangementer og gudstjenester?
Nej! Alle er altid hjerteligt velkomne når vi inviterer til gudstjeneste eller andet.
Gælder dåb, konfirmation, vielse og begravelse som i sognekirken?
Ja, alle kirkelige handlinger har præcis samme juridiske gyldighed.
Præsten har fri mandag
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes