Konfirmation

Konfirmation

Hvad er konfirmationen?


Konfirmationen er en fortsættelse på det der blev lovet os i dåben. Det er også derfor du skal være døbt inden du kan blive konfirmeret.

Hvornår ligger konfirmationerne og andet praktisk information

Skikke og traditioner

Hvad sker hvornår? Og kan det virkelig passe at? Få svar på de oftest stillede spørgsmål samt hvilke skikke og traditioner vi følger

Konfirmandforberedelse i Valgmenighederne


Hvad skal vi lave? Hvad skal vi lære? Hvordan skal vi bevise hvad vi har lært?

Hvor er det henne? og hvornår?

Konfirmationsdagen

Hvad er konfirmation?

Konfirmation betyder i sin enkelthed at bekræfte. Men hvem er det der bekræfter hvem? Og hvad er det i bund og grund man bekræfter?


Der er mange spørgsmål der presser sig på, når et ungt menneske skal beslutte sig for om hvorvidt han eller hun ønsker at blive konfirmeret. Det er mere end bare en god fest og en masse gaver (det er det også!).


I konfirmationen er det Gud der bekræfter, at det han lovede i dåben stadig gælder. Men hvad betyder det for os i dag, og hvordan kan vi mærke det?


Det der bliver lovet os i dåben er bl.a.:

- at vi er en del af et større fællesskab

- et ja tak, og ikke et javel



Alt dette skal vi blive klogere på sammen i løbet af konfirmationsforberedelsen.

Konfirmation i Valgmenighederne

Det er noget særligt at blive konfirmeret. Men det er også særligt, at det kommer til at foregå i Valgmenighederne. Her er det ikke kun familien der kommer til at fylde på kirkebænkene, på den store dag, men ofte også den øvrige menighed. Der er i øvrigt ingen begrænsninger på, hvor mange der må inviteres med i kirke, for glæden vil vi dele med flest mulige.




I Høve har vi tradition for, at konfirmationerne ligger første søndag efter påske.


I Havrebjerger der ikke tradition for en fast konfirmationsdag. Men i 2025 bliver konfirmationen Kristi Himmelfartsdag.





I løbet af året, er det ikke kun Nikolai Præst, som I kommer til at møde. Der er nemlig rigtig mange ildsjæle i Valgmenigheden, som brænder for, at bevare vores stolte historie. I vil derfor også opleve, som konfirmander, at blive en del af et større fællesskab, derfor vil det forekomme, at der er andre personer med til vores forberedelse, eller som vi skal besøge.


Et led i konfirmationsforberedelsen skal man blive fortrolig med kirken og særligt højmesserne. Derfor skal med selvfølgelig også i kirke i løbet af året. Vi gør at hvad vi kan, for at I kan  få en positiv oplevelse i kirken, og det gør man bedst sammen med andre.  Derfor håber vi, at I som familie vil støtte jeres vordende konfirmand, og sammen deltage i gudstjenesterne. Der er tale om fore gudstjenester inden jul og fire gudstjenester efter jul.



Praktisk information

Dato for konfirmation:


Konfirmationsforberedelse - tid og sted:


Andre arrangementer: