Konfirmation

Konfirmation

Det kan være en stor og overvældende beslutning, som ungt menneske at beslutte, om man vil konfirmeres eller ej, og hvor man vil konfirmeres henne.


Vi starter konfirmationsforberedelsen med en kort aftengudstjeneste, datoen for denne meldes ud i god tid inden, hvorefter vi holder et møde for konfirmander og forældre, hvor vi får noget at spise først.


For at kunne blive konfirmeret, skal man være døbt. Ved indskrivningen bedes I medbringe dåbsattest. Er du ikke døbt, medbringer I fødsels- og navneattest, og så finder vi en dag, inden konfirmationen, hvor vi kan holde dåb.


Når vi sammen holder konfirmandforberedelse, er det for sammen at blive klogere på kristendommen, på historien samt på den måde, vi er kristne (og kirke) på i dag. Vi vil sammen komme til at tale en del om, hvem Gud er - og hvorfor. For det er spændende at høre, hvordan vi forestiller os Gud; er det en han eller en hun, hvilken hudfarve har Gud, Hvem var ham Jesus egentlig - har han virkelig levet, og i så fald - har han så gået på vandet? Henbredte han de syge? Hvor er Gud i dag? Og hvis Gud virkelig har magten, hvordan kan det så være, at der er krig og konflikter overalt i verden?

- Til præst i Høve Valgmenighed, er plads til alle de spørgsmål, som måtte trænge sig på. Både dem, som handler om Gud, og også alt det andet, som fylder noget i hverdagen (for det hænger meget tit sammen). Det er ikke sådan, at præsten ligger inde med svarene på alle spørgsmålene - overhovedet ikke, sådan er livet ikke, og at gå til præst er ikke som at være med i en quiz på TV. Men forhåbentlig kan vi sammen finde et svar, som giver mening.


Konfirmationsforberedelsen består dels af undervisning, dels af kirkegang. Derudover vil der være forskellig konfirmandarrangementer, det kan der læses mere om på Facebook.

Kulminationen på de godt 8 måneders konfirmationsforberedelse er selve konfirmationen. Her i Høve Valgmenighedskirke finder konfirmation altid sted den 1. søndag efter påske. I Havrebjerg Valgmenighed konfirmeres efter aftale.


Konfirmand 2021? Se her


De næste års konfirmationsdatoer i Høve Valgmenighed:


2021: 11. april

2022: 24. april

2023: 16. april

2024: 7. april

2025: 27. aprilER DU I TVIVL OM NOGET, HAR SPØRGSMÅL ELLER BEHOV FOR EN AT TALE MED, ER PRÆSTEN TILGÆNGELIG PÅ TELEFON: 61 16 65 42.

Se seneste kirkeblad her