Konfirmand 2019

Høve og Havrebjerg

Valgmenigheder

 

Konfirmand 2019

Hvis du og dine forældre ønsker, at du bliver konfirmeret i Høve eller Havrebjerg Valgmenighedskirke i foråret 2019, så ring til Lis Toelberg på tlf. 58195695 eller skriv på mail: lis.toelberg@gmail.com for at høre nærmere og blive skrevet op.

 

Der bliver informationsmøde for konfirmander og forældre onsdag den 19. september 2018 kl. 19 i præstegården ved Høve Valgmenighedskirke, og konfirmandundervisningen begynder onsdag den 26. september og efterfølgende onsdage eftermiddage. I uge 42 holder vi efterårsferie. Vi glæder os til mødet, og til at byde jer velkommen!

 

Indtil vi har ansat en ny præst bliver det Lis og Bent Toelberg, der tager sig af konfirmandundervisningen. Og i den periode vil vi arbejde med Valgmenighedernes historie: ´Hvad var der gjorde, at de gamle sprang ud på dybt vand, uden at vide om de kunne bunde og stiftede valgmenigheder, friskoler, efterskoler, højskoler - andelsbevægelsens historie?´ I den forbindelse bliver der udflugt til ´Havrebjerg Valgmenighed´ og til ´Liselund Møde- og Kursussted´, to steder som historisk og nutidigt er nært forbundne med Høve Valgmenighed.

 

Et andet tema bliver: ´Hvordan var det at være konfirmand på dine oldeforældres tid, naturligvis med udgangspunkt i den samtid, de levede i. Og når vi arbejder med det, vil dagen blive afsluttet med fællesspisning (sandsynligvis pizza), og så ser vi en film sammen, der udspilles på dine oldeforældres tid.

 

Og så sætter vi fokus på Høve Valgmenighedskirke og kirkerummet, herunder kirkens historie, hvorfor ser den ud, som den gør? Og hvorfor er kirkerummet indrettet, som det er?

 

Vi begynder alle konfirmandeftermiddagene med at spise nybagte boller, for det trænger vi til!

 

Og hver gang vi mødes er konfirmandundervisningen lig med, at Bent og jeg kommer med oplæg, hvor I lytter, men så bidrager vi alle sammen til samtalerne om emnerne.

 

Vi glæder os!

 

Venligst Lis og Bent Toelberg

Høve og Havrebjerg Valgmenigheder

Konfirmand 2019

se her

Gudstjenester:

 

Søndag den 27. januar:

Ved Gunner Lund-Sørensen

Kl. 9.00: Høve

Kl. 11.00: Havrebjerg

 

Søndag den 24. februar:

Ved Gunner Lund-Sørensen

Kl. 14.00 på Liselund

Foredrag bagefter

 

Andre arrangementer:

Tirsdag den 19. marts kl. 19.30

Foredrag om B.S. Ingemann af

Lars-Thorkild Bjørn

på Liselund

 

Onsdag den 27. marts

kl. 18.00

Generalforsamling i

Høve Valgmenighed

 

Torsdag den 4. april

kl. 19.30

Årsmøde i Havrebjerg

Valgmenighed

 

Den 24. og 25. maj:

Årsmøde i Grundtvigske Valg- og frimenigheder

 

Se det nye kirkeblad her

 

Find os på Facebook

 

På Facebook kan du bl.a. oprette eller deltage i diskussioner med andre af menighedernes medlem-mer eller inviterer til dine egne begivenheder.